Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.9.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Η κακοποίηση ζώων είναι το πρώτο βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων»
«Το ψυχολογικό προφίλ ενός ανθρώπου που κακομεταχειρίζεται ένα ζώο, είναι το ίδιο με το ψυχολογικό προφίλ ενός εγκληματία, ή ενός ανθρώπου που ασκεί οικογενειακή βία», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε ο ΛΑ.Ο.Σ. για το ζήτημα της κακοποίησης των ζώων συντροφιάς.
 

Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Σύμφωνα με έρευνες στον τομέα Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους. Επομένως, οι άνθρωποι που κακομεταχειρίζονται ένα ζώο θα πρέπει να τυγχάνουν ειδικής φροντίδας από ειδικούς ψυχικής υγείας, για τον προφανέστατο λόγο ότι είναι δεδομένη η ψυχική τους διαταραχή.
Ο λόγος που ο ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε την επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της κακοποίησης των ζώων συντροφιάς, αποτελεί δείγμα της πραγματικής ευθύνης που χαρακτηρίζει την κοινωνική πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ. Είμαστε υπερήφανοι που αναδεικνύουμε αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν με κάποιο κατοικίδιο ζώο.
Έχει παρατηρηθεί το γεγονός, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να εγκαταλείπονται ζώα και να καταλήγουν σε αγέλες αδέσποτων. Ως δικαιολογία οι απαράδεκτοι «κηδεμόνες» τους, αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν οικονομικά τα ζώα και έτσι προβαίνουν στην εγκατάλειψη τους. Η συγκεκριμένη δικαιολογία είναι ουσιαστικά πρόφαση. Η αιτία της εγκαταλείψεως δεν είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία, αφού το κόστος συντήρησης ενός ζώου δεν είναι τεράστιο. Η αιτία είναι η ανευθυνότητα και η έλλειψη αγάπης προς το ζώο.
Εδώ προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Από τα δυο εκατομμύρια συμπολίτες που ζουν με κάποιο κατοικίδιο ζώο, πόσοι απ’ αυτούς είναι ικανοί να είναι κηδεμόνες ενός κατοικίδιου ζώου; Το ήμισυ περίπου, διότι παίρνουν ένα ζώο χωρίς την κατάλληλη σκέψη και με λάθος κριτήρια. Υπάρχουν γονείς που παίρνουν την απόφαση να συντηρήσουν ένα κατοικίδιο για να ικανοποιήσουν τη στιγμιαία επιθυμία των παιδιών τους. Στη συνέχεια βλέπουν ότι δεν έχουν ούτε το χρόνο ούτε και τη διάθεση να συντηρήσουν το ζώο αυτό και βεβαίως το εγκαταλείπουν.
Η πρωτοβουλία αυτή του ΛΑ.Ο.Σ. για την κακοποίηση των ζώων, πάρθηκε για να τονιστεί το αγαθό της ζωής, ένα αγαθό που δίνει απλόχερα ο Θεός», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ