Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.6.11

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τόνισε τα εξής:

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2011


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ & ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Είστε η κυβέρνηση της χώρας, εκπροσωπείτε το κράτος. Εννοιολογικά, τι σημαίνει κράτος γνωρίζετε; Σας άκουσα: Ευχές, παρακάλια προς το τραπεζικό σύστημα... Γιατί; Δεν υπάρχει η ευχέρεια αύριο το πρωί να δώσετε τις πρέπουσες οδηγίες και κατευθύνσεις στην Εθνική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Αγροτική Τράπεζα και το Παρακαταθηκών να προχωρήσουν σε μία συγχώνευση; Εάν γίνει αυτός ο "κολοσσός", αυτομάτως θα ακολουθήσουν έρποντας και συρόμενες οι τράπεζες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες αποτελούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, σήμερα, στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Άρα, λοιπόν, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις! Δεν είναι η ώρα ακόμα να κλαψουρίζουμε, είναι η ώρα να αποφασίζουμε! Και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι - και η κυβέρνηση αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ως ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος μιας δημιουργικής παράταξης στο Ευρωκοινοβούλιο, αισθάνθηκα την ανάγκη χθες να επικοινωνήσω με συναδέλφους βουλευτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να δω τι θα συναντήσω. Αυτό που εισέπραξα είναι μία σοβαρότητα από τα μεγάλα κράτη για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, αλλά πηγαίνετε να δείτε τι συμβαίνει εκεί όπου υπάρχουν αναιμικές, συμμαχικές ή λαϊκίστικες, αν θέλετε, κυβερνήσεις. Πηγαίνετε να προσπεράσετε την Αυστρία, την Φινλανδία, την Ολλανδία. Άλλη αντιμετώπιση είχα από τα μεγάλα κράτη και άλλη από τα μικρά.
Ξέρετε τι μου είπε ένας Σλοβένος συνάδελφος; Μου είπε: «Εμείς εδώ έχουμε μέσο όρο 300 ευρώ σύνταξη, ενώ εσείς έχετε 700 ευρώ! Πώς θα πείσω το Σλοβένο πολίτη να συνεισφέρει;» Ένας, πάλι, Γερμανός μού είπε ότι από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, στη Γερμανία έχει δοθεί 5% αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στην Ελλάδα 31%!. Πώς θα πειστεί ο Γερμανός να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα λεφτά; Χρειάζονται λοιπόν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ερωτώ: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα πρακτικά ερωτήματα και να τους αντιμετωπίσουμε; Ή θα συνεχιστούν τα "κρεσέντα" μέσα στην Αίθουσα - που θέλω να πιστεύω ότι είναι στιγμιαία και δεν αποτελούν μόνιμη πολιτική;
Γι’ αυτό λοιπόν σας εγκαλώ! Όχι κλάψες και ευχές, περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτέλεσμα!
Κι όπως είπα στον Πρωθυπουργό, στις προθέσεις βάζω άριστα 10, αλλά στο αποτέλεσμα κάτω από τη βάση!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ