Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.6.11

* Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): Η τοποθέτησή μου θα είναι πάνω σε αυτό που περιβάλλει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου. Η «Ιφιγένεια» στην εποχή μας δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο, δεν έχει θεσμικό ρόλο. Εγώ βέβαια είμαι πολύ μικρός για το ρόλο της Ιφιγένειας... * ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα , 2 Ιουνίου 2011


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Η τοποθέτησή μου θα είναι πάνω σε αυτό που περιβάλλει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου.
Η «Ιφιγένεια» στην εποχή μας δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο, δεν έχει θεσμικό ρόλο. Εγώ βέβαια είμαι πολύ μικρός για το ρόλο της Ιφιγένειας...
Ο από μηχανής θεός απειλεί να κάνει την εμφάνισή του αλλά δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα είναι λυτρωτική η παρουσία του.
Αυτός ο κόσμος που συρρέει σήμερα στις πλατείες, ο ελληνικός λαός, μου έκανε την εξαιρετική τιμή να με εκλέξει με ρεκόρ ψήφων πρωτοείσακτου πολιτικού μη προερχόμενου από “τζάκι” το 1993 και μου έκανε επίσης την εξαιρετική τιμή να είμαι ο μόνος στη Μεταπολίτευση που έκανε κόμμα που επανεξελέγη και που πρωταγωνιστεί στο βαθμό που πρωταγωνιστεί σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Κάτι που δεν έκαναν μεγάλοι πολιτικοί άνδρες του τόπου όπως ο Μαρκεζίνης, ο Αρσένης, ο Τρίτσης, ο Τσοβόλας, ο Μάνος, ο Σαμαράς. Αυτό μού δημιουργεί μία ηθική υποχρέωση.
Ψιχαλίζει; Όχι, μας φτύνουν! Και σε λίγο αυτό θα γίνει καταιγίδα. Μας μουτζώνουν; Ναι και με τα 5 δάχτυλα! 5 δάχτυλα για τα 5 κόμματα! Ανεξάρτητα με το εάν και σε τι βαθμό έχει ο καθένας ευθύνη.
Όταν βλέπουμε φιλήσυχους πολίτες, συνταξιούχους να μετατρέπονται σε χούλιγκαν και να προπηλακίζουν συναδέλφους βουλευτές ή συναδέλφους βουλευτές να φυγαδεύονται από τα στενά του Εθνικού Κήπου, περίπου σαν κακοποιοί, δεν είναι λύση το να κάνουμε ότι δε βλέπουμε και να πηγαίνουμε το βράδυ να τρώμε στην ψαροταβέρνα που πληρώνεις όσο μία σύνταξη αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.
Πολλές φορές, η πολιτική μετατρέπεται σε μικροπολιτική με τη στήριξη και μερίδας του Τύπου. Και λένε το Μνημόνιο φταίει! Μα εάν δεν ήταν το Μνημόνιο τού Παπανδρέου θα ήταν το Μνημόνιο τού Καραμανλή, θα ήταν κάποιο άλλο Μνημόνιο κι αυτό επειδή έφταιξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οδήγησαν τη χώρα εδώ σήμερα και τον κόσμο να βγαίνει στις πλατείες. Και κάποιοι εξ αυτών στις πλατείες να φτάνουν στο σημείο να παρομοιάζουν τη σημερινή κατάσταση με τη δικτατορία, όπου δεν υπήρχε ανεργία, υπήρχε οικονομική ευρυθμία αλλά βεβαίως δεν υπήρχε ελευθερία και γι’ αυτό κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε σε ξερονήσια ή στα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όμως λέγεται ότι όλοι οι πολιτικοί τότε πέθαναν στην ψάθα, ενώ σήμερα η μισή Δικαιοσύνη της χώρας ασχολείται και ψάχνει να βρει τους κλέφτες πολιτικούς.
Και φτάσαμε στο σημείο σήμερα ο αξιότιμος Πρόεδρος της ΝΔ να καταθέτει πρόταση να εξεταστούν όλα τα πόθεν έσχες των πολιτικών από το ’74 μέχρι σήμερα. Εν δυνάμει όλοι κλέφτες δηλαδή! Όχι ότι δεν είναι σωστή η πρόταση αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο να κατατεθεί μια τέτοια πρόταση.
Σήμερα διακινούνται λαθραίες ιδέες, από μερικές λαθραίες γραφίδες με κεφάλαια που προέρχονται από λαθρεμπόριο! Και αυτά που γίνονταν, άτυπα, μουλωχτά, από διάφορα κονδύλια του κράτους, μυστικά ή λιγότερο μυστικά, τώρα έχουν αποκτήσει και θεσμική θέση με διάφορα γραφεία που πρόσκεινται σε κόμματα και παίρνουν αμοιβή εκτελέσεων πολιτικών αντιπάλων διά γραφίδων σε κάποια Μέσα.
Και χθες, μόνο με την κατάθεση μιας σκέψεως και ουχί αποφάσεως, αποκαλύφθηκε του λόγου το αληθές. Φάνηκε ο πανικός ενός ολόκληρου συστήματος. Να πω ότι χαίρομαι που το ίδιο 2 ώρες μετά τη δική μου κατάθεση σκέψης, ενδεχομένως συμπτωματικά, ένας ηγέτης της Αριστεράς ο κ. Αλαβάνος είπε να κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς;
Και μας αρέσει εδώ που έφτασαν τα πράγματα; Δώσαμε την εξουσία στην τρόικα να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε. Μας αρέσει εδώ που φτάσαμε το λαό; Τις πταίει; Κοκορομαχία! Φταίνε όλοι αυτοί που το επέτρεψαν να γίνει και να φτάσει η κατάσταση ως εδώ.
Και όχι μόνο φταίει το Μνημόνιο. Και έρχεται τώρα νέο Μνημόνιο πιο σκληρό και θα έρθει κι άλλο ακόμα χειρότερο, διότι εσείς καταστήσατε τη χώρα να μη μπορεί να ζήσει ούτε μία ημέρα χωρίς δανεικά! Κανείς δεν θέλει την επιβολή και την επιβουλή της τρόικα. Τότε γιατί δεν τους πετάμε έξω; Γιατί ξέρουμε ότι το ταμείον είναι μείον!
Διότι, ομολόγησε ο Υπουργός Οικονομικών στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών -που δεν κατέληξε πουθενά- ότι 4 δις έχει μέσα το ταμείο του κράτους! Και παγώσαμε οι πολιτικοί Αρχηγοί!
Ακούστηκε επίσης από τα πιο επίσημα χείλη, του Πρωθυπουργού, ότι υπάρχει έκθεση της CIA η οποία μιλάει για ενδεχόμενα! Το 2011, για ενδεχόμενα! Και διαπιστώνει ο δημοσιογράφος και βρίσκει ότι υπάρχουν σταγονίδια που μπήκαν στις Σχολές επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Τόσο μετά! Και την αφορμή στην έρευνα την έδωσε η αποκάλυψη του Πρωθυπουργού!
Πού πάμε; Ύβρεις και μόνο ύβρεις; Υπάρχει κανείς μέσα στην Αίθουσα που να διαφωνεί με την πρόταση που έφερα πριν 15 μήνες και είπα ο Γιώργος δεν τραβάει, Αντώνη πάμε όλοι μαζί; Υπάρχει κανείς μέσα στην Αίθουσα που να πιστεύει ότι εάν είχαμε πάει όλοι μαζί δεν θα πετυχαίναμε καλύτερους όρους; Κι όμως, αυτό δεν γίνεται γιατί κάποιοι σκέφτονται το 0,5 στο ποσοστό και το τι θα βγάλουν αύριο οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες πάνε τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως πάει η χώρα, από το κακό στο χειρότερο! Κι αυτό γιατί αυτοί σκέφτονται την παρτίδα και όχι την πατρίδα!
Και σήμερα έρχονται καθηγητές –οι οποίοι δεν έχουν σχέση ιδεολογική με εμάς- και καταθέτουν ένα ψήφισμα και λένε αυτό που λέμε εμείς: “αφήστε τις μικρότητες και πάμε όλοι μαζί να σώσουμε την πατρίδα”! Έρχονται σήμερα δηλαδή και στοιχίζονται πίσω από μία ιδέα που διακινώ εδώ και 15 μήνες μέσα στο Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς χθες μου έκανε την εξαιρετική τιμή να προτείνει δημόσια να αναλάβω ένα Υπουργείο. Φαίνεται ότι απάντησε στη δική μου πρόταση να αναλάβει αυτός αναπληρωτής Πρωθυπουργός με αρμοδιότητα όλα τα οικονομικά Υπουργεία!
Και είπα ξεκάθαρα ότι εάν η δική μου παρουσία ενοχλεί αυτήν την εθνική ομοψυχία που προτείνω, μπορώ να μείνω στην αποθήκη και να μπουν οι άλλοι στη βιτρίνα! Την ίδια δουλειά θα κάνω και από την αποθήκη! Δεν είχα ποτέ μου καρέκλα και δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα! Με ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας!
Πάντως, εάν ήταν, θα ζητούσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημεύσω κάποιες περιουσίες και να κλείσω κάποιους φυλακή. Αυτό είναι το αίτημα της πλατείας! Και δεν ξέρω για πόσο αυτή η πλατεία θα μείνει αγνή και δεν θα εισέλθουν προβοκάτορες..
Αρχίζει να λειτουργεί μία πολλαπλασιαστική δύναμη στην κοινωνία που θα μας καταργήσει. Εδώ βέβαια ήδη έχουμε μια ιδιότυπη κατάργηση εξουσίας! Αλλά ποιος θα τολμούσε να βγει σε αυτόν τον κόσμο και να του πει “τι είναι αυτό που κάνεις”;
Αυτός ο μήνας που διανύουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και σοβαρός για τη χώρα! Έρχεται το Μνημόνιο! Αλλά καθυστερεί.. Γιατί καθυστερεί; Διότι, όπως λένε υπάρχει ένα μονομπλόκ 20 βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ που λέει ότι δεν το θέλει ο λαός.
Εμείς σας δώσαμε μία ευκαιρία πέρυσι, την οποία δεν τη χρωστάγαμε, κι εσείς την κατασπαταλήσατε. Εγώ σε νέα μέτρα, όπως είπα και στον Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν συναινώ αλλά δεν το συζητάω καν να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία εφόσον η πρώτη, που ήταν και πιο εύκολα τα πράγματα τότε, πήγε χαμένη.
Η Ελλάδα θέλει να ξεπεράσουμε τις ιδιοτέλειές μας και να βαδίσουμε όλοι μαζί για την πατρίδα! Κι αν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε και εάν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνδετη κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές! Το καζάνι βράζει και χρειάζεται βαλβίδα εκτόνωσης και αυτή είναι η έννοια που κάποιοι πολύ ευκόλως προσπάθησαν να μετατρέψουν σε πολιτική αφερεγγυότητα! Είναι μια πράξη και ενέργεια και σκέψη ευθύνης την οποία δεν έχουμε υιοθετήσει αλλά και δεν έχουμε απορρίψει!
Πάντως, το 1ο σκέλος επετεύχθη! Το σύστημα δείχνει να ξυπνάει! Βλέπω τα πρωτοσέλιδα! Κάποιοι αφυπνίστηκαν, κάποιοι άλλοι πλήρωσαν...
Έχουμε στριμωχτεί πολύ άσχημα! Από τη διογκούμενη απαίτηση των δικτατόρων δανειστών μας και από έναν κόσμο που δεν αντέχει άλλο!
Χρειάζεται διέξοδος! Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές είναι πατριώτες. Η Ιστορία καταγράφει και δεν θέλω η Ιστορία να με καταγράψει σε αυτούς που δεν αφυπνίστηκαν. Καλώ όλους να αντιδράσουν!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ