Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.3.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα , 18 Μαρτίου 2011
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή (17/3/2011) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, τόνισε τα εξής:


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
«Ομολογώ ότι δε μπορώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό της κυβέρνησης! Κλείνει σχολεία και ανοίγει φυλακές για να βάλει μέσα τη μισή Ελλάδα! Είναι δυνατόν, εν μέσω τέτοιας οικονομικής καχεξίας, να φυλακίζετε τον κόσμο; Το έθεσα το ζήτημα και στον Πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαμε και φάνηκε να είναι σφόδρα προβληματισμένος! Οπότε, ή ξανασυζητήστε το κ. υπουργέ με τον πρωθυπουργό ή ο Πρωθυπουργός να παρακολουθεί το τι γίνεται μέσα στην Αίθουσα..!
Δεν ξέρω τι θα προκύψει από την ονομαστική ψηφοφορία που ζητήσαμε, πάντως να ξέρετε ότι εάν δεν ετίθετο ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εάν δε φοβούνταν τη διαγραφή, η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε κατά!
Είναι λογική αυτή; Σε τέτοια οικονομική καχεξία να κλείνετε τον κόσμο φυλακή; Και να σας πω και κάτι άλλο: στην πράξη δε θα εφαρμοστεί. Θα κλείσετε τους 5 πρώτους μέσα και μετά θα δείτε ότι δε μπορεί να προχωρήσει και θα κάνετε τα στραβά μάτια..
Και ποιος επενδυτής θα έρθει στην Ελλάδα, εάν φοβάται ότι με την πρώτη στραβή θα βρεθεί στον Κορυδαλλό;
Και σημειώστε ότι, εάν κάποιος δεχθεί την επίθεση και την εισβολή ορισμένων εφοριακών –τους οποίους δε μπορείτε να ελέγξετε- παρεδόθη! Εάν του πει ο εφοριακός ότι “σου αντιστοιχεί πρόστιμο 10 εκατομμύρια ευρώ”, τελείωσε, θα του απαντήσει “πάρε 1 και φύγε”, γιατί αλλιώς θα πρέπει να έχει 5 εκατομμύρια στην τσέπη ο επιχειρηματίας προκειμένου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Είστε σοβαροί; Υπάρχει σήμερα επιχειρηματίας που έχει ανενεργά τόσα κεφάλαια σήμερα; Παραδίδετε την αγορά στον εκβιασμό του εφοριακού και τον ενδυναμώνετε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
Εμείς σας κάνουμε πρόταση: Μειώστε στο 1/3 του προστίμου, το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο επιχειρηματίας προκειμένου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να έχει το δικαίωμα να το δίνει σε μορφή εγγυητικής τραπεζικής επιστολής, την οποία έχει τη δυνατότητα να τη βρει βάζοντας υποθήκη το σπίτι του, το μαγαζί του, τις εισπράξεις κτλ. Εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι εναντίον του, θα γίνεται κατάσχεση.
Στραγγίζετε την αγορά.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
Έρχομαι στο ζήτημα του ΦΠΑ: Έχω πληρώσει πολλά λεφτά στη ζωή μου σε ΦΠΑ και γνωρίζω πολύ καλά το θέμα. Δεν ξέρω εάν κάποιος από το υπουργικό συμβούλιο έχει πληρώσει ποτέ ΦΠΑ. Τι συμβαίνει τώρα: Ενσωματώνεται ο ΦΠΑ στο τιμολόγιο, η συναλλαγματική είναι 12, 18 μηνών διάρκειας και μετά καλείται ο επιχειρηματίας να καταβάλει το ΦΠΑ. Σε μία εποχή όπου η μία στις δύο επιταγές και συναλλαγματικές είναι ακάλυπτη, καταλήγουμε στο τέλος να μην πληρώνεται ο επιχειρηματίας, να έχει χάσει ίσως ακόμη και το εμπόρευμά του, αλλά να έχει πληρώσει στο “συνέταιρο” το 23%..
Πρόταση: Το κάθε τιμολόγιο, για να είναι έγκυρο, να ακολουθείται από ισόποση του ΦΠΑ τραπεζική επιταγή προς το Δημόσιο. Έτσι τα λεφτά του ΦΠΑ θα είναι έτοιμα και για το κράτος και για τον επιχειρηματία και ο κόσμος δε θα μπαίνει φυλακή.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Και βλέπω ότι μαζεύετε λεφτά από παντού. Βγήκε ο κ. Βενιζέλος και είπε ότι θα κόψετε από τις Ένοπλες Δυνάμεις! Εκεί καταντήσατε την Ελλάδα! Να λέει η Αστυνομία ότι δεν υπάρχουν λεφτά, γι’ αυτό είναι ανενεργές οι μηχανές και τα περιπολικά. Στη μηχανή που μου έχει διατεθεί για την ασφάλειά μου, πληρώσαμε για να αλλάξουμε τα μπουζί να μπορεί να κινηθεί, γιατί η Αστυνομία δεν είχε 110 ευρώ για μπουζί!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Δεν έχει το κράτος ούτε μισό ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες, για ανέργους, για αγρότες, για την ομάδα την παρευξείνια που μας φέρνει ομογενείς και κάνει έκκληση ο Ψωμιάδης –λες και θα τα βάλει στην τσέπη του-, τη στιγμή που το κράτος χαρίζει 100 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής! Κι αυτό γιατί ο αγρότης δεν έχει πίσω του το ΔΟΛ! Χαρίζετε 100 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής και τον ΔΟΛ, γιατί; Να πάνε να κατασχέσουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχει, τις εισπράξεις του, που είναι πάντα γεμάτο..
Εμείς θα προκαλέσουμε ονομαστική ψηφοφορία για το ζήτημα. Και για όποιον ψηφίσει να κόβεται 10% από τις συντάξεις για να δίνονται λεφτά στο Μέγαρο Μουσικής, να το ξέρετε, εμείς θα το κάνουμε “σημαία”! Και αφήστε τις αλχημείες που πάτε να κάνετε για λόγους εντυπωσιασμού με το Διοικητικό Συμβούλιο.. Και κάνω έκκληση στη ΝΔ: Πιο πολύ τα έχει ανάγκη ο αγρότης από το Μέγαρο Μουσικής!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
Πάω σε ένα άλλο ζήτημα: Για την παλιννόστηση των χρημάτων. Επιβάλλετε φορολογία και δεν έρχεται τίποτα μέσα. Ούτε τα κεφάλαια που “φυγαδεύτηκαν” στο εξωτερικό, ούτε τα κέρδη από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό επιστρέφουν στη χώρα μας.
18 μήνες είστε μαθητευόμενοι μάγοι και μάλιστα μετεξεταστέοι!»

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής: «Πριν από ένα μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Καστανίδης, έφερε εδώ ένα νόμο για μείωση των ποινών σε όλους τους εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων ναρκωτικών! Άρα, μειώνουμε την ποινή στους εμπόρους ναρκωτικών και βάζουμε 20 χρόνια φυλακή τον φουκαρά που δεν μπορεί να πληρώσει! Είναι αυτό κράτος δικαίου; Είναι αυτό κυβέρνηση δικαίου, αυτό είναι κόμμα δικαίου; Ο ελληνικός λαός έχει αυτιά και ακούει».

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Κουσελά, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής: «Μια κουβέντα. Ελπίζω, η εμμονή σας αυτή να μην συμβαδίζει με μια εισήγηση που ακούστηκε στη σύσκεψη του Υπουργείου ότι με αυτό τον τρόπο, με την απειλή της φυλακής, θα βάλουμε στο χέρι τα μεγάλα κανάλια, τους καναλάρχες που χρωστάνε πολλά λεφτά. Ελπίζω, αυτή η βρώμικη σκέψη η οποία ακούστηκε, ότι “θα απειλήσουμε με απειλή φυλάκισης όλους τους Έλληνες για να ελέγξουμε τους καναλάρχες, ώστε να παίξουνε το πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης”, να μην ευσταθεί! Ελπίζω να μην είναι αυτό».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ