Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.1.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ - ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ - ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ


Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθ. Πλεύρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος με θέμα τη "Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Λεωφ. Αλεξάνδρας και γήπεδο ΠΑΟ", τόνισε τα εξής:

«Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί σε πρότερο χρόνο είχαμε πάρει τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση, αλλά εδώ και 2 μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευσή της.
Εν τω μεταξύ, όμως, υπάρχουν ανησυχίες διότι άλλαξε η διοίκηση του δήμου Αθηναίων και η νομοθετική ρύθμιση δεν έχει μπει ακόμα σε διαδικασία ψήφισης στη Βουλή.
Αυτό το έργο απεικονίζει την κακοδαιμονία όλης της ελληνικής γραφειοκρατίας. Πρόκειται για μία επένδυση άμεση που τηρεί τα περιβαλλοντικά κριτήρια - αφού συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του ΣτΕ - και θα δημιουργήσει άμεσα 736 νέες θέσεις εργασίας.
Σε περίοδο τέτοιας κρίσης και ανέχειας - και ενώ κάνετε κινήσεις όπως το fast track και ο επενδυτικός νόμος - αυτή η έτοιμη επένδυση "κολλάει" στην ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή.
Να την ψηφίσουμε, κ. υπουργέ, για να μπορούμε να πούμε μετά ότι οι καθυστερήσεις ανήκουν, πλέον, σε άλλους και όχι σε εμάς».

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Σηφουνάκη, ο κ. Πλεύρης είπε τα εξής:

«Από την αρνητική απόφαση του ΣτΕ ακολούθησαν πολλές διαβουλεύσεις, καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα που δεν έχει ούτε νομικό πρόβλημα ούτε αντίδραση από τους φορείς. Γιατί δεν προχωράμε;
Πρέπει να προχωρήσει άμεσα αυτή η επένδυση κ. υπουργέ για να δώσουμε και ένα θετικό μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές στη χώρα μας.
Πρόκειται για ένα έργο που θα προσφέρει πραγματική ανάπτυξη και λύνει το μεγάλο πρόβλημα της διπλής ανάπλασης, της στέγασης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ενδεχομένως και του γηπέδου του ΠΑΟ. Εάν εμείς, ως Βουλή, είμαστε έτοιμοι, η διοίκηση του ΠΑΟ πιστεύω θα λύσει τα όποια προβλήματα και, παρά την καταγγελία της σύμβασης, θα προχωρήσει στην κατασκευή του γηπέδου.
Δώστε μας το ακριβές χρονοδιάγραμμα! Ο κόσμος του ΠΑΟ, οι άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και οι κάτοικοι της Αθήνας το περιμένουν!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ