Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.9.10

Κόντρα ΝΔ - Καρατζαφέρη για το Μνημόνιο Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ με αφορμή μια παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του Μνημονίου.

Κόντρα ΝΔ - Καρατζαφέρη για το Μνημόνιο

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ με αφορμή μια παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του Μνημονίου.



Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε στις δηλώσεις του (ΑΝΤ1) ότι το κόμμα του ψήφισε το Μνημόνιο για την σωτηρία της χώρας και υποστήριξε ότι «το ίδιο, άλλωστε, έπραξε και ο κ. Σαμαράς στην Ευρώπη. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και ο κ. Σκυλακάκης και η κα Γιαννάκου, το ίδιο ομολόγησε ότι θα έπραττε και ο κ. Βάρδας, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Σαμαρά».

«Όλοι οι νοήμονες πολίτες συνειδητοποιούν ότι οι ψηφοθηρικές και φαύλες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας έφτασαν σε αυτή την κατάντια. Έπρεπε να είχαμε κάνει από μόνοι μας πολλά πράγματα από αυτά που μας επιβάλει τώρα το μνημόνιο», είπε.

Η συγκεκριμένα δήλωση προκάλεσε την παρέμβαση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος σε δήλωσή του επιτέθηκε κατά του Προέδρου του ΛΑΟΣ.

«Η σημερινή απολογία του ΛΑΟΣ για τις ψευδείς αναφορές του αρχηγού του, περί δήθεν υπερψήφισης του Μνημονίου από τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, αναδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κ. Καρατζαφέρης», δήλωσε ο κ. Μουρούτης και κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

«Παρ’ ότι κάνει ό,τι μπορεί για να το ξεχάσει, του θυμίζουμε ότι ο ίδιος προσωπικά, το κόμμα του και οι βουλευτές του, ψήφισαν το Μνημόνιο στη Βουλή, στηρίζοντας,έτσι ανοιχτά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Μουρούτης και πρόσθεσε:

«Τώρα, αν ο κ. Καρατζαφέρης αισθάνεται την ανάγκη να επικαλείται τον κ. Σκυλακάκη στη σαθρή επιχειρηματολογία του, ένα μόνο καταφέρνει: Να επιβεβαιώνει στην πράξη την ανίερη “συμμαχία των προθύμων” που προ πολλού έχει εγκατασταθεί στην πράσινη πολυκατοικία, με θυρωρό τον ίδιο».

Από τον ΛΑΟΣ υπήρξε αρχικά απάντηση, παραπέμποντας σε δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος δήλωσε (Ράδιο 9) ότι «ουδείς είπε να μην πάμε στο μηχανισμό στήριξης. Η ΝΔ ήταν η πολιτική δύναμη που βγήκε και στο εξωτερικό για να δημιουργηθεί αυτός ο μηχανισμός στήριξης. Χρειαζόταν το Μνημόνιο».

Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Καλωσορίζουμε τον κ. Σταϊκούρα στις απόψεις που εκφράζει ο ΛΑΟΣ και ο κ. Αβραμόπουλος για ένα Μνημόνιο διαφορετικό».

Παράλληλα απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ στην παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η ΝΔ «περιήλθε σε επικοινωνιακό αδιέξοδο εξ αιτίας των αλλοπρόσαλλων θέσεων του κ. Σαμαρά» και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στη ΝΔ:

«Είναι αλήθεια ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η υπερψήφιση του οποίου ήταν το προαπαιτούμενο για την δημιουργία του Μνημονίου;» ρωτά, μεταξύ άλλων, ο ΛΑΟΣ .

Ακόμη επικαλείται τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και ρωτά αν είναι αλήθεια ότι ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των εταίρων μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους».

Ο Γ. Μανώλης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια στην Αττική, θα είναι ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ