Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.7.10

Ο Ελληνικός λαός βλέποντας τις συνταγματικές «κοκορομαχίες» μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, μέσα στην Αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου, βγάζει ένα μόνο συμπέρασμα: ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει το Σύνταγμα κυριολεκτικά «λάστιχο», με στόχο να το φέρουν στα μέτρα τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τις ηγεσίες τους», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, μιλώντας στη Βουλή για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

Σφοδρή επίθεση Ροντούλη σε Λοβέρδο για αντισυνταγματικότητα του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.


«Ο Ελληνικός λαός βλέποντας τις συνταγματικές «κοκορομαχίες» μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, μέσα στην Αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου, βγάζει ένα μόνο συμπέρασμα: ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει το Σύνταγμα κυριολεκτικά «λάστιχο», με στόχο να το φέρουν στα μέτρα τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τις ηγεσίες τους», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, μιλώντας στη Βουλή για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Όταν η Ν.Δ. το 2008, κατέβαζε το δικό της νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τότε, είχαν κατατεθεί επίσης δέκα ενστάσεις συνταγματικότητας. Προφανώς οι δύο πυλώνες του δικομματισμού αντιλαμβάνονται το Σύνταγμα όπως τους βολεύει.
Όμως, το ζήτημα της συνταγματικότητας του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου έχει απαντηθεί ήδη από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Συνταγματολόγο κ. Λοβέρδο, ο οποίος στο ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, απάντησε τα εξής:
«Το ενδεχόμενο μίας αρνητικής δικαστικής απόφασης είναι μεγάλο όχι μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ο δικαστικός έλεγχος ωστόσο δεν είναι απειλή για την ελληνική κυβέρνηση. Ο δικαστικός έλεγχος ορισμένων σημείων του Μνημονίου τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι ευπρόσδεκτος και θα βοηθήσει την Ελλάδα και τους πολίτες της».
Βέβαια ο κ. Υπουργός πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω δύο εύλογα ερωτήματα:
Πρώτον, πότε κατάλαβε ότι στο Μνημόνιο υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας; Τότε ή τώρα; Και εάν αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν τότε, γιατί δεν αντέδρασε ως έγκριτος συνταγματολόγος;
Δεύτερον, γιατί δεν καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, παρά μόνο ωθεί τους πολίτες, που είναι λιγότερο νομομαθείς από τον ίδιο, να πάνε στα δικαστήρια, προκειμένου να καταπέσει το Μνημόνιο, που υπέγραψε η Κυβέρνηση;».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ